fbpx
 

Dilemma: wijn en eiergerechten

Ei en wijn vliegen elkaar regelmatig in de haren. Dat komt omdat de twee niet matchen met hun smaakprofielen. Een ei heeft een neutrale smaak met weinig zuren.  Witte wijn heeft daarentegen veel zuren. Die zuren schieten alle kanten op als je niet oppast. Van het ei blijft dan weinig over. Waar let je op als je een wijn uitkiest bij een eiergerecht? 

In deze video vertellen we welke wijnen gegarandeerd succesvol uitpakken bij een salade met een zachtgekookt of gepocheerd ei, een quiche met zalm én een gevarieerde brunch. 

Meer weten over de wijnen die in de video zijn uitgelicht?

1. Gevarieerde salade met zachtgekookt of gepocheerd ei

Bij deze salade adviseren we de Spaanse Fuente Victoria Sulayr uit Andalusië. Een frisse elegante wijn uit Andalusië die zich laat kenmerken door een fijne ronding en finale met rijpe tonen. Deze lichte witte wijn is onder andere verkrijgbaar bij Wijnhandel den Toom voor € 10,99.  

Ben je op zoek naar iets soortgelijks? Vraag dan in de wijnzaak naar een witte wijn met zachte zuurtjes en weinig bitters, een mooie middenweg. Vermijd houtrijping!

Sulayr Macabeo
Sulayr 2018
2. Quiche met zalm, spek of prei

Bij deze quiche adviseren we de Cheverny Blanc, Vignes Des Marnières, Delaille. Leuk om eens wat anders te proberen dan een Sancerre of Pouilly-Fumé, hij is ook een stukje betaalbaarder. Voor € 13,99 verkrijgbaar bij Wijnhandel den Toom.

De balans van deze Cheverny is harmonieus en zeer geschikt bij een wat vettige quiche. De fruitige sauvignon blanc domineert (85%) en de chardonnay (15%) laat de wijn voller smaken, waardoor hij een vet visje ook net aankan zonder de rest van de quiche van tafel te vegen.

Ben je op zoek naar iets soortgelijks? Vraag dan in de wijnzaak naar een frisse witte wijn met een licht vetje. Ook hier geldt: vermijd houtrijping!

Cheverny Sauvignon Blanc, Chardonnay
Vignes des Marnières 2019
3. Brunch met verschillende (eier)gerechten

Bij deze brunch adviseren we de Astoria Prosecco, Treviso. Voor € 9,99  verkrijgbaar bij Wijnhandel Den Toom.

Deze wijn heeft typische geuren van Prosecco, gemaakt van 100% glera druiven. Dankzij de gistrijping van een aantal weken en een dutje in de kelder, heeft hij een rijk karakter. De belletjes zijn zacht en voelen harmonieus aan in de mond.

Kun je deze bubbel niet vinden bij de wijnzaak om de hoek? Vraag naar een Prosecco gemaakt van 100% glera of andere bubbel die niet te droog is.

Astoria Prosecco Pasen Treviso
Astoria Treviso

Smaakt dit naar meer?

Volg ons op Instagram, Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Instagram
YouTube
Facebook