fbpx
 

Dokters tippen horeca wijn

//winemugs.com/wp-content/uploads/2020/03/han_lianne-1280x848.jpg

Ook dokters houden in hun vrije tijd van een goed glas. Lianne is huisarts in Amsterdam en Han is anesthesist in Maasstad Ziekenhuis. Wij treffen het duo bij wijnbar Le Nord in Rotterdam. Dit was voordat Corona opdook. Nu hebben ze serieuzere zaken aan hun hoofd. Zo deed Lianne vorige week een dringende oproep op Telegraaf voor beschermende mondkapjes. Maar terug naar die onbezorgde avond, toen Han ons een wijn tipte die hij ontdekte tijdens een etentje bij Het Prentenkabinet. Die wijn kun jij ook in huis halen. Sterker nog, veel wijnen die je normaal alleen in de horeca drinkt, haal je nu ook gemakkelijk in huis.

 

Wijn ontdekken

Han vertelt: “Sinds onze studie geneeskunde in Rotterdam gaan we veel met elkaar om. Lianne is inmiddels in Amsterdam gaan wonen. Als we afspreken, gaan we meestal samen uiteten. Groot bijkomend voordeel is dat we zelf niet hoeven te koken, daar zijn we allebei niet zo van.” Als het even kan, kiezen de twee voor een wijnarrangement.  Lianne: “Een superleuke manier om meer te weten te komen over wijn. Echt een aanrader.” Een wijn die ze allebei is bijgebleven dronken ze in Het Prentenkabinet in Leiden. Han: “Zelfs Lianne werd er even stil van (en dat gebeurt niet vaak).  Het was een Californische zinfandel. Schijnt familie van de primitivo druif te zijn, werd ons verteld. Geen idee wat ik erbij at, ik  herinner me alleen de wijn nog.”

Han: “Als we  afspreken, gaan we meestal uit eten. Groot voordeel is dat we zelf niet hoeven te koken, daar zijn we allebei niet zo van.”

Han: “Toen Lianne afstudeerde ben ik op zoek gegaan naar deze wijn om kado te geven.  Ik kon het niet laten om mezelf ook te trakteren dus bestelde direct twaalf flessen. Dan toch wel even spannend om de wijn opnieuw te proeven, maar opnieuw stelde de wijn me niet teleur. Een absolute aanrader wat mij betreft!”

 

Horeca wijnen thuis bestellen

Zie hieronder de knaller van Han en Lianne. Wil jij jezelf ook thuis trakteren? Wijnimport J. Bart verkoopt tijdelijk zijn top 10 huiswijnen, normaal alleen verkrijgbaar in de horeca. Oud Reuchlin & Boelen is gestart met helpdehorecadoor.nl. Bij aankoop van 6 flessen via dit platform wordt er drie euro gedoneerd aan Koninklijke Horeca Nederland. Anfors Imperial doneert 10% van de omzet uit hun wijnverkoop aan het Rode Kruis. Ook deze importeurs bedienen je op je wenken via hun webshop: Lenselinq en Wijnkoperij Okhuysen

Wijn: Woodhaven California Zinfandel

Zinfandel Woodhaven

Smaakt dit naar meer? Volg ons op Instagram, Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Instagram
YouTube
Facebook