fbpx
 

Yoga & Wine: flirtend het weekend in

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de succesvolle editie ‘Yoga & Brekkie’ op Blue Monday, zetten Petra en Laura hun zinnen op een avond met Yoga & Wine in Canvas Rotterdam. Wij van Winemugs mochten bij deze zintuiglijke activatie aanwezig zijn.

Avondje self-care

Na zomers lang wentelteefjes bakken op festivals in eigen foodtruck, besloot Laura twee jaar geleden dat het tijd werd voor een nieuw avontuur. Ze verdiepte zich in Yin Yoga, een meditatieve vorm van yoga waarin houdingen langer worden vastgehouden en je via gestroomlijnde bewegingen je vrouwelijke energie door je lichaam laat banen. Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen (juist!) een ontspanningsvorm. Laura: “In een maatschappij waar we voornamelijk naar buiten gekeerd zijn, zorgen we tijdens de yinles dat we juist weer naar binnen mogen keren; met je lichaam en ademhaling als leidraad. Op lichamelijk niveau ontspannen we de spieren en werken we op het verstevigen van het bindweefsel, gewrichten en pezen. Ontspanning van de spier en geen prikkels van buitenaf, is een verwelkomende ontspanning.” Petra en Laura ontmoetten elkaar bij Canvas. Op maandagochtend geeft Laura hier yogales en Petra huurt er een werkplek voor haar reclamebureau Wow! Creative. Na de eerste samenwerking vonden deze ondernemende Rotterdammers, allebei fanatieke yogi’s en wijnliefhebbers, dat het tijd werd voor een avondje self-care met een ontspannende yogasessie en een lange tafel gevuld met bites en wijn bij de finish.

Petra Drogt van Wow! Creative @wowcreativepetra en Laura Kraft van Laura’s Treehouse @laurastreehouse010

Yoga schept een band

Om kwart voor zes verzamelen we bij Canvas in Rotterdam. De yoga matjes en props liggen klaar en het eerste borrelhapje en drankje (alcoholvrij om mee te beginnen), wacht ons op bij de bar. Zodra iedereen – omgekleed en wel – is gearriveerd, begint Laura met de les. De groep bestaat uit een mix van ervaren yogi’s en beginners. Laura gaat aandachtig te werk en zorgt dat iedereen z’n pose vindt. Na de les is de sfeer ontspannen. Ondanks dat er weinig contact onderling wordt gemaakt tijdens de yin omdat je vooral naar binnen keert, zorgt zo’n sessie ervoor dat iedereen na de les losser wordt in omgang. Zo’n houding waarbij je rechtervoet zich ineens op ooghoogte bevindt, en je je ondertussen afvraagt waar die linkervoet is gebleven, schept onbewust een band. “Yoga leert ons om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen.Op een avond als dit willen we dat alles in de juiste balans is. Ontspannen zijn met jezelf, de ander en verbinding voelen met nieuwe mensen. Daarna genieten van wijn en lekkere hapjes is een heel relax begin van een lang weekend,” vertelt Petra. Eerst yoga en dan aan de wijn dus. Laura: “Yoga en trucjes met een wijnglas tegelijkertijd, daar ben ik niet zo van. Dat zie je ook wel eens, maar je gaat het doel van yoga voorbij. Een moment van aandacht voor jezelf is belangrijk als je óók wilt genieten en je open wilt stellen voor een ander. In veel andere grote steden zie je dit soort sociale yoga-events regelmatig, behalve in Rotterdam.”

Drinken in yin-modus

Terwijl we in kleermakerszit een kring vormen, wordt de tafel met hapjes binnengedragen. De flessen wijnen gaan open. Yin of yang? Oftewel een Rueda verdejo of een blend van grenache, syrah en merlot uit de Languedoc. De stilte en de rust tijdens de yoga is ingeruild voor een borrel die steeds luider en gezelliger wordt naarmate de flessen en de schalen leger raken. Terwijl de wijn naar binnen gulpt, lijkt het lichaam in yin-toestand zich sneller over te geven aan de bijwerkingen van de alcohol. Een glaasje water tussendoor is welkom. Rozig en ontspannen springen we op de fiets richting huis, met nog een lang weekend voor de boeg.

De volgende editie van Yoga & Wine vindt plaats op 28 juni, houdt het event hier in de gaten. 

De wijnen haalden Petra en Laura voor deze editie bij Vermeyden Delicatessen, tevens verkrijgbaar bij Gastrovino.

Smaakt dit naar meer? Volg ons op Instagram, Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsbrief