fbpx
 

Stiekem wijn drinken uit een kopje

//winemugs.com/wp-content/uploads/2019/09/louise_pierre_rotterdam_chardonnay_franse_keuken-1280x852.jpg

Tijdens zonovergoten dagen jaagt Winemugs op Chardonnay Diva’s (bekijk de volledige serie hier). Als je goed kijkt zie je ze óveral, gevierd en genietend op het terras.  Voor bij Brasserie Pierre aan de Pannekoekstraat in Rotterdam treffen we wederom een opvallende vrouwelijke verschijning aan de wijn. Het is de kleurrijke levensgenieter Marie-Louise Vorselaars die bij haar lunch – hoe kan het ook anders – een glas chardonnay nuttigt. 

Marie-Louise: “Ik heb gekozen voor een chardonnay uit de Languedoc. Daar ben ik dol op. Deze wijn is lekker vol en toch fris, werkelijk heeeurlijk! Dit exemplaar is enkel gemaakt van de chardonnay, soms heb je dat ze er nog wel eens een andere druif bij doen, dat vind ik minder lekker.”

Marie-Louise woont met veel plezier in het bourgondische Breda maar gaat speciaal voor de opticien naar Rotterdam. Als we haar om een leuke anekdote vragen begint ze spontaan over haar grootmoeder te vertellen.

Marie-Louise: “Mijn oma dronk altijd een heel speciaal drankje uit de theepot dacht ik als kind. Later wist ik wel beter. Ze zat dan triomfantelijk in haar stoel met een prachtig porseleinen kopje. Wij hadden het in de familie allemaal door dat ze stiekem wijn zat te drinken, maar we hebben er nooit met haar over gesproken. Ze is al jaren dood, maar ik kan daar nog zo hard om lachen.”

pierre_pannekoekstraat_groenepassage_platenburg

Op tafel staat een borrelplank en een Petit Poisson en Cocotte, de wijn betreft de Révélation Pays d’Oc Chardonnay 2017 en is verkrijgbaar bij alle wijnspeciaalzaken van Les Genereux (ook online).

A votre santé! 

Smaakt dit naar meer? Volg ons op Instagram, Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsbrief