fbpx
 

Pawsecco: wijn voor de poes

pawsecco dierendag Woof&Brew
pawsecco dierendag Woof&Brew
pawsecco dierendag Woof&Brew

Je hebt fijnproevers én fijnproevers: ontmoet Pipa. Een vierjarige schildpadpoes uit Rotterdam. Ze haalt haar neus op voor bewerkt vlees, finesse mousse, brokjes met smaak kip en/of eend. We dagen deze poes in verband met International Cat Day uit om de Pawsecco te testen van het merk Woof & Brew. Het gaat om een ‘still white wine’, een witte wijn zonder bubbels.

De Pawsecco serveren we op kamertemperatuur. ‘Wat?! Maar het is een witte wijn?!’ Dat klopt. Op deze manier komen de aroma’s het beste naar voren en vloeien ze geleidelijk over in het gerecht. Want vrij ongebruikelijk; deze Pawsecco schenken we niet alleen in het glas, maar óók over de maaltijd. Op het menu staat garnaal op een bedje van tonijn en toefje peterselie. Voor een extra bite zijn enkele kattenbrokjes toegevoegd.

petsplace_pawsecco_Woof&Brew
Hoofdgerecht bestaande uit tonijn en garnaal, ultiem katten maal?

Het proeven.. oftewel het wachten

Het duurt ruim 40 minuten voordat Pipa opkijkt naar de fles die haar wordt voorgehouden. En nog eens 45 minuten voordat zij aan tafel komt. Ze schuift aan, observeert en neemt vervolgens de tijd om alle indrukken te verwerken terwijl ze anderhalf uur een dutje doet op de stoel.
 De poes ontwaakt en handelt vervolgens daadkrachtig door te snuffelen aan glas en bord. Welgeteld één lik lijkt voldoende om het meedogenloze oordeel te vellen. Een vakvrouw.

Pipa’s oordeel op een schaal van 1 – 10  is een 7. 

De Pawsecco van Woof & Brew is te koop bij Pet’s Place in een flesje van 250ml en kost zo’n € 3,99.

Pawsecco van Woof & Brew word grondig beoordeeld door kat Pipa
 
Smaakt dit naar meer? Volg ons op Instagram, Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsbrief