fbpx
 

Vogelspotten in de wijnzaak

vogelspotten_wijnzaak_wijnwinkel
Garofoli_Farnio_Rosso_Piceno
Vogelwijn

In het kader van de jaarlijkse vogeltelling die dit weekend plaatsvindt, zijn we – na een half uur tuinvogels tellen – ook vogels gaan spotten bij de wijnzaak. Vogels zijn namelijk de meest populaire dieren op wijnetiketten. Hét moment om dit gegeven eens onder de loep te nemen. Na een half uur rondlopen bij Henri Bloem in Rotterdam spotten we meer dan tien vogelsoorten, zoals de haan, pestvogel, arend en colibri. De houtsnip uit de Rhône (Frankrijk) en de bonte specht uit de Marken (Italië) gingen mee naar huis.

bird_wine_wijn_vogel

Ook een half uur googelen naar wijnetiketten stelde niet teleur.
Zie hier een overzicht van de acht best vindbare vogelwijnen:
We gaan er niet vanuit dat je accurater gaat tellen terwijl je wijn drinkt, maar gezellig is het wel om tijdens de jaartelling het glas te heffen met een ‘vogelwijn’.

Hoe smaakt de bonte specht uit de Marken?
Deze wijn geeft geen vleugels, maar zet je met beide benen op de grond. Een Italiaanse blend van sangiovese en montepulciano zonder al te veel fratsen voor een mooie prijs à €5,95. Qua smaak is hij zwoel en fruitig, dat gaat helemaal prima bij gerechten met tomatensaus als basis, zoals pizza en pasta (duh?). Ook vóór en ná de maaltijd doet hij niet moeilijk: een vriendelijke wijn om te bestellen aan de bar en daarna als een blije Calimero rollend naar huis.

Weetje: de specht op het wijnetiket refereert naar het algemene symbool van de Marken, het was het logo van de Picentes, een Italiaanse stam die in de streek leefde. Hij is tevens gelieerd aan Griekse en Romeinse literatuur.

Wijn: Garofoli Farnio Rosso Piceno DOC 2017

wine_bird_vogel_wijn_etiket_farnio
De specht van Garofoli

Smaakt dit naar meer? Volg ons op Instagram, Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsbrief