fbpx
 

Deze wijn is niet voor de poes

//winemugs.com/wp-content/uploads/2019/01/L1006515-1280x852.jpg

Douwe van der Werf is net begonnen met zijn eigen cateringbedrijf maar is ook video editor en producer. Hij maakt in Rotterdam portretten van  stadsbewoners, mensen die volgens hem zelden in de spotlight staan. Ze vertellen het verhaal van de stad in de korte documentaires. Vandaag staat Douwe zelf in de spotlight en geeft hij een wijntip voor bij de oesters. 

“Ik vind het belangrijk om verhalen te delen van mensen. Voor mijn video’s kies ik Rotterdammers uit die mij op een bepaalde manier aanspreken; excentriekelingen, mensen met veel levenswijsheid, creatievelingen, etc.  Door deze portretten van inwoners laat ik mijn beeld van de stad zien. Gefilmde slow en authentieke content. Naast mijn video werk ben ik mijn cateringbedrijf rustig aan het opbouwen. Ik ben altijd bezig met koken en experimenteer veel in de keuken. Soms ben ik helemaal klaar met video en dan roep ik altijd dat ik liever chef wil worden. Recent kocht ik een onwijs duur oestermes, toen heb ik me ook maar ingeschreven bij de KVK en mijn eerste kookklus gedaan.” 

Vinho Verde bij oesters

Oesters openen kun je dus, nu de wijn nog, heb je een tip? “Ik zeg een Vinho Verde. En die Gatão van de Dirk van den Broek is al helemaal oké. De balans tussen zoet en zuur is gewoon goed en deze wijn is tering goedkoop. Hij is ook nog eens licht bruisend en dat ging goed samen met de oesters die ik er laatst bij at. Die oesters kocht ik overigens niet bij de Dirk maar op de markt bij Mosselhandel Kik”

Ik koop die Gatão met regelmaat en de vrouwen lusten ‘m ook maar al te graag volgens mij.

gatao-vihno-verde-winemugs-stadsportretten

“Ik koop die Gatão met regelmaat en de vrouwen lusten ‘m ook maar al te graag volgens mij. Laatst nog in Rotterdam West, toen begon een groepje Kaapverdiaanse vrouwen van middelbare leeftijd met me flirten toen ik deze Vinho Verde op de toonbank zette. Ik groette ze vriendelijk maar liep wel vinho verder hoor, voor je het weet zit je met ze aan tafel. Meestal gaat deze wijn thuis open voor het uitgaan met vrienden. Een groot voordeel is dat deze wijn maar 8% alcohol bevat en ik dus niet zo aangeschoten op stap ga. Een voorbeeld van een stukje verantwoord alcoholgebruik noem ik dat.” 

Bekijk Douwe zijn stadsportretten hier en wie weet verzorgt hij binnenkort bij jou thuis de catering.

Wijntip: Gatão Vinho Verde kost €3,49 en is verkrijgbaar bij de Dirk III en de Dirk van den Broek. 

 

Smaakt dit naar meer? Volg ons op Instagram, Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsbrief