fbpx
 

Gekoelde wijn op de camping in Slovenië

//winemugs.com/wp-content/uploads/2019/08/vipava_valley_saksida_slovenie_winemugs-1280x852.jpg

We zijn in de Vipava vallei beland in Slovenië, de zuid-west gelegen wijnstreek die grenst aan het meest oostelijke stukje van Italië. We slapen in kamp Holland op de camping Saksida in Dornberk. De camping staat vol met Nederlanders die het Gardameer een jaartje overslaan. Slovenië is hot, letterlijk en figuurlijk. Bij 30 + temperaturen zoekt iedereen verkoeling onder de schaarse schaduw van bomen.

Zo ook Theo & Sascha die inmiddels 29 jaar getrouwd zijn en voor de tweede keer hun vakantie vieren in Slovenië. Theo: “We vinden het hier geweldig, met name de gastvrijheid en vriendelijkheid van de Slovenen. Ze zijn behulpzaam en doen altijd iets extra’s. Eigenlijk passen we onze outdoor vakantieactiviteiten altijd aan op onze bestemming. Deze keer zijn we licht op reis gegaan met onze kleine Mini Cooper en een opblaasbaar sup board.” Met een primitieve kookset wordt er door Sascha een kip pastasalade gemaakt, terwijl Theo een gekoelde fles Sivi Pinot (pinot gris) van de camping eigenaar annex wijnproducent Saksida opent.

Tip_Camping_Slovenië
Campingtafel van Sascha & Theo 

Sascha: “We vinden deze wijn heerlijk, het kost je misschien iets meer dan een gemiddelde supermarktwijn maar wij hebben het er voor over; het is een tenslotte een lokaal product uit de Vipava vallei en de wijn is al gekoeld.” Die wijn blijft ook koud dankzij de isolerende glazenhouders die ze van een van hun kinderen meekregen. Van alle essentiële kampeergemakken voorzien. Proost op de vakantie van Theo & Sascha!

Wijn: Saksida – Sivi Pinot (Pinot Gris)

Smaakt dit naar meer? Volg ons op Instagram, Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsbrief