fbpx
 

Yolo! Planking met Mel & Mel

//winemugs.com/wp-content/uploads/2019/02/Melanie_Cuatro_Rayas-Rueda_Verdejo_GallGall-1280x852.jpg

Melanie is dolblij. Ze is gek op Valentijnsdag en dit jaar viert zij het met haar nieuwe vlam: Melvin. Lees hoe de verkoop van de strijkplank via Marktplaats een springplank vormde voor hun eerste (wijn)date. 

Marktplaats deal

Melanie vertelt: “Ons huis had een flinke opruimbeurt nodig. Mijn twee huisgenoten verplaatsten het probleem telkens naar de overloop. Toen de leefruimtes ook dreigden dicht te slibben, greep ik in. Ik gaf mijn huisgenoten één week de tijd om de spullen op te ruimen. Na een paar dagen was veel weg gehaald. De overgebleven strijkplank met een duizelingwekkend Takkie motief, zette ik op Marktplaats. Voor vijf euro sloot ik een deal. Zoals dat vaak gaat bij Marktplaats annuleerde de geïnteresseerde twee keer de afspraak. Driemaal is scheepsrecht en dit keer zou hij écht komen opdagen. Toen de deurbel ging, had ik nét de handdoek in de ring gegooid en stond ik onder de douche – hij was veel te laat. In badjas gewikkeld en gewapend met de strijkplank, opende ik de voordeur. Even schrok ik, want er stond niet één man in de portiek, maar drie jonge gasten in hun trainingspak, nog bezweet van het voetballen. Ineens werd ik zeer zelfbewust van mijn ready-for-bed-look.”

YOLO

“Na wat flauwe grappen over de strijkplank bleek niemand geld bij zich te hebben. De koper, die Melvin heet, vroeg om een Marktplaats-betaallink, maar dat lukte niet. We wisselden nummers uit en ik stuurde hem een Tikkie. Diezelfde avond appte Melvin met de vraag of ik ook een strijkijzer te koop aanbood. Ik reageerde: ‘helaas niet, alleen een tafeltje.’ Een minuut later.. Melvin: ‘Past daar een mooie fles wijn met twee glazen op denk je?’ Hij gooide duidelijk zijn charmes in de strijd en daarmee sloeg hij de plank zeker niet mis. Ik stelde voor om af te spreken bij De Admiraliteit om zijn tafelmanieren eerst eens goed te observeren. Deze cocktailbar / restaurant veranderde overigens onlangs zijn naam naar ‘YOLO’ , dat had voor mij niet zo gehoeven.”

Melvin: “Past daar een mooie fles wijn met twee glazen op denk je?” 

Wijnmatch

“Melvin bleek net als ik ook een wijnliefhebber te zijn. Tijdens de date probeerden we de halve wijnkaart uit. Rond een uur ‘s nachts sloot de zaak en werden we vriendelijk verzocht het pand te verlaten. Gearmd en beschonken liepen we naar huis. Het tafeltje heeft hij (nog) niet gekocht, maar we genieten nog steeds van de wijntjes. Afgelopen kerst heb ik zijn ouders ontmoet.”

Melvin en Melanie trekken op Valentijnsdag een Rueda Verdejo open. Dit is hun favoriete witte wijn, die ze ook dronken bij De Admiraliteit, YOLO. Een witte wijn die volgens Melanie altijd lekker is, van zeer betrouwbare kwaliteit. Bij YOLO dronken ze de Rueda Verdejo 2017 van het huis Beronia.

Thuis genieten ze van deze wijn: Cuatro Rayas Rueda Verdejo, verkrijgbaar bij Gall & Gall voor €5,99.