fbpx
 

LazzzzZzzzarini – De gepensioneerde wijnboer

Lazzarini corsica
Lazzarini corsica 3
Lazzarini corsica 4
Lazzarini corisca 1
thomas santamaria

In Patrimonio, het wijnhart van Corsica, maakten we een spontane stop bij de familie Lazzarini. Het wijnhuis ligt aan de hoofdweg van het dorp en de deuren staan wijd open: geen moeilijk gedoe, je voelt je direct welkom. 

Op een bankje voor de deur zitten de poppen Abraham en Sarah: de mascottes van Lazzarini. Lekker jolig en altijd in voor een feestje. Binnen is het rustig, het is siësta tijd. Voor een ultra groot flatscreen Cinema HD-televisie zit de gepensioneerde wijnboer onderuitgezakt naar een documentaire te kijken over Japanse natuur. Hij kijkt niet weg van het scherm, maar merkt ons wel op want hij begint te vertellen. “Prachtig daar, maar ik hoef er niet naartoe. Wat een vreselijk eind vliegen. Ik begin er niet meer aan.” Op zijn schoot zit een speelse kitten die duidelijk nog niet is gecastreerd. Zo jong en energiek als de kat is, zo bedaard en langzaam is de wijnboer.

Selfservice

Op de achtergrond van Lazzarini zijn proefbar hangt een groot deel van zijn verleden vol foto’s en anekdotes. Vooral de seksueel getinte humor valt op en het wordt ons duidelijk dat hij met zijn broers – die tevens ook werkzaam waren bij het domein – de dikste lol had in de wijngaarden. Hij geniet zichtbaar van zijn oude dag en is graag nog betrokken bij het familiebedrijf. Hij lijkt niet snel onder de indruk, noch maakt hij zich druk om wat er achter hem gebeurt bij de bar. “Pak maar wat jullie willen proeven, de glazen staan op de bar” roept hij. Zelf kijkt hij nog steeds aandachtig naar het scherm met nu de besneeuwde bergen in Hokkaido in Noord-Japan in beeld. Het wereldse karakter van het televisieprogramma staat in schril contrast met de rustige omgeving van Patrimonio.

Verschil moet er zijn

We proeven o.a. zijn rosé en besluiten een flesje mee te nemen voor bij de barbecue. De rustieke huisstijl en bedrijfsvoering worden consistent doorgevoerd: geen pin. We lopen naar het dorp om het gepaste bedrag uit de automaat te halen.
In de namiddag haalden we de overige boodschappen bij de lokale Spar. Opmerkelijk genoeg kwamen we dezelfde wijn hier tegen voor twee euro minder. Schraal en grappig tegelijk.  

Wijn: Domaine Lazzarini Patrimonio Rosé

Ben je op Corsica? Ga zeker langs bij Lazzarini om een wijn te proeven en zijn kat een knuffel te geven.

Meer lezen over ons Corsica avontuur?