fbpx
 

Retteketet een Clairette!

//winemugs.com/wp-content/uploads/2019/09/barolo_camping_frank_maarten_clairette_de_die-1280x852.jpg

Op een knusse camping in het zonnige Barolo treffen we twee Clairette de Die liefhebbers pur sang, het zijn de vakantiegangers Frank & Maarten. Het getrouwde stel woont in Berkel & Rodenrijs met hun twee pleegkinderen. Hun definitie van kamperen is gerust luxe te noemen want ze zijn van alle gemakken voorzien bij hun klassieke vouwwagen. Lichtelijk jaloers staren we naar hun zelf geïmproviseerde espressobar en de goed functionerende koeling. Terwijl hun buurman een tent verderop een privéconcert geeft voor zijn prille liefde worden wij na veel groeten en gluren uitgenodigd door Frank en Maarten.

“We zijn heel trots op onze vouwwagen, het is een oerdegelijk ding en we hebben alles bij de hand,” aldus Frank. “In 2015 reden we ermee naar Zuid-Frankrijk. We belandden op een vervallen camping waar werkelijk een wanbeleid werd gevoerd. We hoorden dat de beheerder later door de gemeente is ontslagen. De campinggasten stonden zelf de sanitaire voorzieningen schoon te maken, het eten was smerig, maar de locatie was prachtig!”

clairette_hema_mousserende_wijn_camping
Frank en Maarten voor hun glamping set
Kennismaking met Clairette

“En daar hebben we dé Clairette wijn leren kennen”, zegt Maarten. “We kochten deze Clairette in Vercheny, een plaatsje vlakbij Die. De wijn is verrukkelijk, vooral als het zo verzengend heet is als tijdens die zomer. Weinig alcohol en lekker fris, maar absoluut geen limonade (!). Er zit ook een zekere diepgang in.”  Maarten vervolgt: “Deze wijn werd gemaakt door een jonge groep wijnmakers. Die lui hebben een heel gelikt kantoortje dat totaal niet matchte met de rustieke Franse omgeving met haar vervallen en scheve huizen.”

Frank: “Retteketet een Clairette, werd het nieuwe motto”

Gekoelde wijn

“In dat zelfde dorp zit trouwens ook een bakkerij waar we de lekkerste croissant ooit hebben gegeten. Niet te missen, want er was maar één bakkerij.” Frank haakt in: “De verkoopster paste perfect in de omgeving want ze stond er net zo gehavend bij. Het was een hele oude bakkersdame. 

Later zijn we nog een keer teruggereden en hebben we nog een flink aantal flessen gekocht. Retteketet een Clairette, werd het nieuwe motto. De flessen gingen meteen de koelbox in van de vouwwagen. Er was op de camping verder geen werkende koeling te bekennen. We hebben veel campinggasten blij gemaakt met een goed gekoeld glas van deze wijn, ontzettend gezellig.”

Wijn: Clairette de Die, Cuvée Chamberan Blanche, AOC

Smaakt dit naar meer? Volg ons op Instagram, Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsbrief