fbpx
 

Wijn to go met goed gezelschap

//winemugs.com/wp-content/uploads/2019/05/baltazar_wines_wijnbox_winemugs-1280x852.jpg

Ontmoet Joost van Baltazar. Terwijl we bij hem aan de bar hangen tijdens de eerste editie van RYPP wijnfestival deelt hij een van zijn melancholische wijnmomenten met ons. Die momenten gunt hij gelukkig iedereen en daarom stelt hij maandelijks bij Baltazar een sappige proefbox samen met drie bijzondere wijnen.

“Ik was met vrienden op een bruiloft in Engeland. Na een geweldige dag en avond lang feesten, namen we de taxi terug naar ons verblijf. Zonder het van elkaar te weten, hadden we allemaal een flesje to go meegebietst voor de terugrit, deze wijn dronken we de hele avond al. We zijn flink aan het hamsteren geslagen en daarom hadden we ‘m al aardig hangen.  In zo’n kleine taxi is dat op een gegeven moment wel merkbaar. Man, wat moet er een vreselijke geur in die auto hebben gehangen, eigenlijk heel gênant, vooral naar de chauffeur toe…”

Joost: “Man, wat moet er een vreselijke geur in die auto hebben gehangen.”

Morning-after

“De volgende ochtend zag ik dat mijn pantalon onder de rode wijnvlekken zat. Op basis daarvan weet ik dat het een rode wijn geweest moet zijn. Verder heb ik werkelijk geen idee, maar het is een van mijn beste herinneringen ooit op het gebied van wijn. Dat lag gek genoeg dus niet aan de wijn. Het totaalplaatje van de hele avond klopte. Uiteindelijk gaat het om het gezelschap waarmee je wijn drinkt – dan bedoel ik mensen bij wie je je prettig voelt – dat zegt zoveel meer dan alleen een fles wijn. Iedereen sprankelde die avond en daarmee was drie kwart van de wijn wat mij betreft al meer dan geslaagd, daarnaast smaakte hij ook echt top!”

baltazar winemugs joost

Baltazar staat dit jaar weer op RYPP wijnfestival. Ga langs bij de bar van Joost en Bas, zijn partner in wine. Joost zal dan ook vast meer kunnen vertellen over de wijn die hij aan jou schenkt. 

Benieuwd hoe Baltazar werkt? Kijk dan hier