fbpx
 

Italiaans bittertje

Als ik dan een vergelijking maak met de Franse keuken, dan vind ik die extreem clichématig.

Volger Daan Akse deelt zijn favoriete wijn met ons. Hij is groot liefhebber van de Italiaanse keuken en de wijn, daar windt hij geen doekjes om.. 

“Ik kwam vroeger altijd al veel in Italië met mijn ouders en zelf ben ik er later ook vaak naartoe gereisd. Buiten de toeristische gebieden vind ik de mensen ontzettend vriendelijk. Mijn liefde voor de Italiaanse keuken is door al die bezoeken sterk gegroeid. Als ik dan een vergelijking maak met de Franse keuken, dan vind ik die extreem clichématig. Zo’n lullige Franse chef die met een veel te zware saus aan komt zetten, ik heb dat te vaak meegemaakt.”

“De Italiaanse smaak is veel verfijnder, althans dat vind ik. Neem nou de koffie of de wijn, daar zit altijd zo’n typisch bittertje in. Misschien zegt dit ook wel iets over hun traditionele volksaard. Hoe dan ook, dat bittertje is gewoon lekker, proef het zelf bij de Greco di Tufo wijn die ik in dit artikel tip. Italiaans rood vind ik overigens geen wijn die je zomaar drinkt, er moet echt bij gegeten worden. 

Italianen zijn onwijs gepassioneerd. Om een voorbeeld te noemen; recent had ik op de luchthaven van Rome drie uur vertraging. Ik durf nu mijn ledematen er op in te zetten als ik beweer dat Italië het énige land ter wereld is waar je op de luchthaven goed kan eten. Er is een eetcultuur, die mensen zijn te trots en gedreven om daar (met alle respect) belabberd voer te gaan verkopen.” 

“Mensen zijn te trots en gedreven om daar (met alle respect) belabberd voer te gaan verkopen

Daan is volledig gegrepen door de digitale fotografie en focust zich op landschappen en natuur. Je kunt hem volgen op instagram. Komende tijd zien we daar weinig plaatjes van Italië op verschijnen aangezien hij heeft gekozen om dit jaar naar Nepal af te reizen voor een stilte retraite. Ssssst.  

Wijntip van Daan: Greco di Tufo 2017 van Feudi di San Gregorio