fbpx
 

Vereeuwigd met de wijn

//winemugs.com/wp-content/uploads/2018/11/P52733052-1024x768.jpg

Tijdens een bezoek aan Restaurant The Walk’in Fish raakte Winemugs aan de praat met Ricardo Ponsen die zich van keukenassistent opwerkte tot gepassioneerd sommelier.

“De tattoo op mijn arm is een Latijnse uitspraak. Het betekent ‘in wijn schuilt de waarheid’. Vijf jaar geleden heb ik ‘m laten zetten. Ik wilde geen symbool of illustratie maar een sterke symbolische spreuk die voor mij een persoonlijke waarde heeft. ‘In Vino Veritas’ heeft voor mij een dubbele betekenis omdat het kan slaan op dronken mensen die de waarheid spreken maar óók op mijn eigen waarheid en levensverhaal dat erachter schuilt.”

“In Vino Veritas’ heeft voor mij een dubbele betekenis”  

Vrijheid in de bediening
“Mijn jeugd was niet makkelijk en ik vond het lastig om mijn draai te vinden. Ik ben in de keuken begonnen als kok. Dat vond ik leuk maar ik vond het ook wel heftig om met een aantal mensen in zo’n kleine ruimte werken. Je zit voortdurend op elkaars lip en dat moet je fijn vinden. Voor mij was dat een reden om over te stappen op de bediening. Het gaf me vrijheid. De wijn heeft me min of meer gered. Dat klinkt wat zwaar maar het heeft me gegrepen en gemotiveerd om er mijn werk van te maken. Ik ben er helemaal ingedoken en ik vind nu niks leuker dan die liefde voor wijn met gasten aan tafel te delen.”

Een wijn die je geproefd moet hebben volgens Ricardo is de Cava Brut Nature van Agustí Torello i Mata. Deze lang gerijpte Cava wordt geschonken bij Restaurant The Walk’in Fish. Hij zal je er alles over vertellen. Wij zeggen: gaan! Wat ons betreft is dit het meest culinaire visrestaurant van Rotterdam.

Wijn: Cava, Agustí Torelló i Mata, Brut Nature, Gran Reserva 2010