fbpx
 

Twee diva’s op het terras

//winemugs.com/wp-content/uploads/2018/10/L1005266-copy-1024x683.jpg

Op warme dagen gaat Winemugs op jacht naar Chardonnay diva’s (bekijk de volledige serie). Als je goed kijkt zie je ze óveral, gevierd en genietend spot je ze op het terras. Bij de Blue Lagoon in Scheveningen treffen we de Duitse schone Ingrid Schreüder (81 jaar oud) én haar terriër Sjiva. Met een licht Duits accent begint Ingrid te vertellen.

“Als jong meisje viel ik al op. Mijn moeder maakte onze kleding altijd bijzonder en stijlvol. Toen ik jeugdkampioen atletiek werd, trok ik de aandacht van een agent van een modellenbureau. Ik werd internationaal mannequin. Parijs, New York, you name it, ik kwam overal voor mijn werk. Zo’n 45 jaar geleden haalde de liefde mij naar Scheveningen. Van dichtbij heb ik gezien hoe Scheveningen werd opgebouwd en tot leven is gekomen. Wisten jullie dat ik en mijn beste vriendin de eerste waren die hier topless kwamen zonnen?! Ik vind het hier fantastisch! Spontaan langsgaan bij de buren zonder afspraak, een praatje maken bij de bar, dat kan ik hier allemaal. Ik ben een echt contactmens.” 

“Ik gedraag me nog altijd alsof ik me op de rode loper begeef”

Sjiva de échte diva

“Dagelijks zit ik hier bij strandpaviljoen Blue Lagoon en drink ik mijn Chardonnay. De bediening weet precies wat ik wil. Zodra ik aan kom lopen, wordt er water met ice cubes klaargezet, ook voor Sjiva. Kijk, ik zie er misschien uit als een diva, maar Sjiva is de échte diva,” ze wijst naar het hondje op haar schoot.

Ritueel

“Mijn Chardonnay drink ik uit een Gin Tonic glas. Ik houd van groot. Dit ritueel is heel belangrijk voor me, verder neem ik het leven voor wat het is. Dat leer je als je ouder wordt. In mijn leven verloor ik drie mannen. Ik heb een rijk leven gehad, met veel liefde. Die liefde zoals toen, die bestaat niet meer; verloofd, verheiratet en dan die ongelóóflijke vrijheid samen. Je koos voor elkaar. Voordat ik het terras betreed, heb ik een kwartier op de steps gestaan. Sporten blijf ik doen, maar genieten ook. Ik gedraag me nog altijd alsof ik me op de rode loper begeef.”  

Wijn in het glas: Chardonnay Reserva, Santa Alvara, Casablanca Valley, Chili