fbpx
 

Harrie blijft gastheerschap de baas #thuiswijn

harrie_baas_deli_rotterdam_batic
harrie_baas_rotterdam_deli_wijn
harries deli
batic angel

Doorgewinterde gastheer en horecaondernemer Harrie Baas zochten we op bij zijn zaak aan de Hoogstraat in Rotterdam. Harrie’s Wine & Deli bestaat uit een proeflokaal en een delicatessenwinkel. Door de COVID-19 maatregelen wordt zijn concept extra duidelijk. Een kant van zijn zaak is ingericht als een afhaalbar voor koffie of thee en de delicatessenwinkel ernaast loopt door als altijd. Ook deelt Harrie zijn favoriete #thuiswijn van dit moment. 

Hoe ga je als horecaondernemer om met de huidige restricties?
Wat er ook gebeurt je moet positief blijven. Gastheer zijn is nu heel belangrijk. Mensen snakken naar wat meer aandacht. Ik neem die sociale functie nu van harte aan. Zeven dagen in de week ben ik te vinden in de zaak, omdat ik het heel belangrijk vind om er juist nu te zijn. Ik wil contact houden met mijn gasten en de mensen in de buurt.

Hoe is het om als horecaman in een winkel te staan?
Elke dag begin je op nul. Geen dag is hetzelfde en ik weet niet wat ik kan verwachten. Op sommige dagen verkoop ik nauwelijks iets en op andere dagen verkoop ik veel. Het wisselt ook sterk wat ik verkoop. Er zijn mensen die hier specifiek voor de wijn komen, maar ook kaas, thee of een andere delicatesse.

Waar hebben mensen nu behoefte aan?
Ik zie dat mensen zoeken naar kwaliteit. Ze willen zich thuis extra verwennen en geven meer uit aan een fles. Normaal gaven ze het uit aan etentjes buiten de deur of een glas wijn bij mij aan de bar. Mijn concept wordt hierdoor heel duidelijk. Aan een kant heb ik een wijnbar die nu gesloten is, maar ik heb daarnaast mijn winkel. 

harries deli rotterdam
Harries Wine & Deli Rotterdam

Wat willen klanten nu? 
Mijn klanten willen een bijzondere vondst, daarom komen ze hier bij mij langs. Het liefst kiezen ze producten die ze nergens anders kunnen kopen. De zon nodigt uit tot rosé, die gaat nu extra hard, maar dat is elk jaar zo. Nieuwe hardlopers zijn de wijnen van het Sloveense huis Batič. Slovenië is een fantastisch wijnland. Ook wordt de vraag steeds groter naar alcoholvrije dranken. Een interessante ontwikkeling.

Harrie: “Ik kijk uit naar het moment waarop ik de jassen van mijn gasten weer mag aannemen.”

Wat doe je nu anders ten opzichte van voor de coronacrisis?
Soms doe ik het misschien te vaak, maar ik luister altijd naar mijn gevoel. Ik heb besloten om in deze tijd niet te gaan schreeuwen, maar blijf doen waar ik goed in ben en zie de toekomst hoopvol tegemoet. Ik kijk uit naar het moment waarop ik de jassen van mijn gasten weer mag aannemen.

harrie baas rotterdam
Harrie in zijn zaak met twee wijnen van het Sloveense wijnhuis Batič

Welke #thuiswijn wil je tippen?
Ik adviseer de Sloveense rosé van wijnhuis Batič. Een rosé met een ongelooflijke intensiteit. Het huis maakt al jaren op een natuurlijke wijze wijn en doet dit op een vooruitstrevende manier. Wijnliefhebbend Nederland wordt wakker: proef dit!

Deze wijn en nog veel meer lekkers koop je in de winkel van Harries Wine & Deli.

Actie: 1 fles halen, 2 betalen
Harries Wijn & Deli doet momenteel ook mee met de Rotterdamse actie van wijnhandels en slijters om de Covid-19 zorgmedewerkers van het Erasmus MC in het zonnetje te zetten. De actie houdt in dat je één fles wijn haalt en er twee betaalt. Een mooie kans om de zorgmedewerkers in het zonnetje te zetten. De tweede fles wijn die je betaalt gaat namelijk naar de medewerkers van het Erasmus MC.

harrie_baas_deli_rose