fbpx
 

Knallen met David Vunk #thuiswijn

David_Vunk_DJ_Veuve_Clicquot_Winemugs
David_Vunk_DJ_04076
David Vunk, Veuve Clicquot Brut
Veuve Clicquot Brut

Menig internationale dj zag zijn shows verdwijnen als sneeuw voor de zon toen de coronamaatregelen bekend werden gemaakt. Zo ook de Rotterdamse David Versteeg alias David Vunk. Zijn carrière is op dat moment flink in de lift, na 25 jaar experimenteren met muziek. Optreden is zijn fulltime job geworden, door heel het land én over de grens. Tijdens de thuisisolatie ontdekt David zijn culinaire kant. Hij deelt op Instagram op ‘vunky’ wijze zijn kookavonturen in eigen keuken. Dat hij fan is van Janny van der Heijden steekt hij niet onder stoelen of banken. Vandaag tipt hij aan ons zijn #thuiswijn.

Zichtbaar worstelt David met het openen van de fles Veuve Clicquot terwijl hij in zijn andere hand een pretsigaret probeert vast te houden. Bij David stroomt het nachtleven en de muziek letterlijk door zijn bloed. Na weken home isolation is het hedonistische en sociale clubleven een gemis, maar hij verveelt zich niet.

Vanwaar deze luxe bubbel op een doordeweekse dag?
“Deze champagne heb ik standaard op mijn DJ rider staan voor op het podium. Promoters houden zich daar meestal wel aan. Deze fles was eigenlijk bedoeld voor mijn Dekmantel festival set in het Amsterdamse Bos. Ik zou op de MainStage draaien. De wijn zou opengaan als het festival zou doorgaan, maar dat is dit jaar niet het geval. Dan maken we hem nu maar open of niet dan? Ik ben echt geen kenner, maar het is een lekkere droge champagne met een fijne bubbel, kicke spul vind ik het. Die fles komt wel op vanavond tijdens het muziek maken, ja toch?!”

Is het lastig om ineens fulltime thuis te zitten als je zo verweven bent met het uitgaansleven?
“Ik moet toegeven dat ik het toch wel een beetje eng vind, want het sociale contact begin ik echt te missen. Hoe langer het duurt, hoe meer ik me er zorgen om maak. Gelukkig heb ik mijn vriendin die vlak bij me woont. We zijn veel samen en vormen een hecht team de laatste tijd. Ruzie maken doen we nooit. Normaal ben ik twee dagen per week weg voor shows, daarna ben ik twee dagen moe (zeg maar naar de klote haha). Zo’n vijftig shows zijn nu gecanceld of verplaatst. Echt balen.”

Hoe houd je jezelf nu bezig?
“Man, ik ben nog nooit zo druk geweest. Ik ben mijn label draaiende aan het houden, verzorg merchandise en werk in de studio om nieuwe muziek te maken. Er komt een nieuw album aan en ik heb net een modulaire synthesizer gekocht vol gekke gestoorde sound modules die ik nog niet begrijp. Deze staat nu in de woonkamer annex tweede muziek studio. Hier ben ik voorlopig wel even zoet mee.”

“Het dj’en deed en doe ik ook vanuit huis via internet streams op Intergalactic FM. Ik heb hier een dikke vinylcollectie staan (deze neemt een hele kamermuur in beslag en is een wezenlijk onderdeel van het huis) Alles is met post-its gecategoriseerd, Electro, Italo, House, New Beat, Disco, name it. Ik kan nog steeds wat herrie maken vanuit mijn woonkamer. Verder is Blijdorp een knus sociaal buurtje, als je geen stadsmens bent en niet van herrie houdt, dan heb je hier niks te zoeken. Ik bedoel, die plafonds zijn hier gevuld met riet man. De buren weten dat ik af en toe een plaatje en jointje draai.”

Wijn: Veuve Clicquot Ponsardin Brut, te koop bij Gall & Gall 

Wil je weten hoe je Rotterdamse Pad Thai maakt kijk dan hier naar een kookworkshop van David.

Smaakt dit naar meer?
Volg ons op Instagram, Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsbrief