fbpx
 

Griekse wijn en een kapsalon

//winemugs.com/wp-content/uploads/2020/03/kelsey_kinki_winemugs-1280x853.jpg

Twee weken geleden opende Kelsey Swaen samen met haar partner Ruthley Beem de kapperszaak Rock ‘n Rose Studio. Helaas gooide de Coronamaatregelen roet in het eten en moeten ook zij tijdelijk hun zaak sluiten. Stil zitten doen ze niet en binnen no-time was er de Rock ‘n Rose shop met merchandise die je kan kopen om het duo te supporten. Winemugs sprak haar toen ze nog werkte bij Kinki kappers. Tijdens een knipbeurt vertelt Kelsey hoe ze wijn heeft moeten leren waarderen. Het was liefde op het eerste gezicht met Griekse wijn.  Benieuwd welke?  

Kelsey: Ik lustte eigenlijk nooit wijn. Als ik buiten de deur at of wanneer er iets te vieren viel zat ik vrijwel altijd aan de ice tea. Lekker en vertrouwd. Dit veranderde toen ik kerst vierde bij Akropolis in Heerlen. Ik kom uit Limburg, maar woon al jaren in Rotterdam. Het is mijn favo restaurant en zit ook in Den Haag. Als vaste klant kreeg ik die avond een fles wijn kado. Uiteraard durfde ‘m niet af te slaan want het was een onwijs lief gebaar, dus nam ik de fles mee naar huis. Daar heeft ‘ie een tijdje in de kast gestaan, totdat ik op een avond alleen thuis was en nieuwsgierig werd. De wijn had een hele zachte en lichte smaak en ik vond het verbazingwekkend lekker!

Kink_kappers_wi
Kelsey voor Kinky Kappers in Rotterdam 
Afschakelen met een glaasje wijn

Voorheen vond ik wijn heel bitter smaken. Je moet het écht leren drinken en je eigen smaak ontdekken. Ik ben daarna meer gaan experimenteren en nu houd ik onwijs van wijn! Als ik een avondje alleen ben, dan trek ik graag een flesje open. Ik heb vanwege mijn werk de hele dag veel mensen om me heen. Los daarvan ben ik  een sociaal dier en onderneem ik veel. Soms moet ik even afstand nemen van alles om ervoor te zorgen dat ik tijd over houd om te reflecteren en te zien dat dingen niet vanzelfsprekend zijn. Ik koop deze Griekse wijn bij de Dirck III of bij de Gall & Gall.”

Wijn: Tsantalis, 3 Muses, Imiglykos Agiorgitiko 

Smaakt dit naar meer? Volg ons op Instagram, Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Instagram
YouTube
Facebook