fbpx
 

Combi to Die for, Clairette met oliebol

//winemugs.com/wp-content/uploads/2018/12/L1006553-2-1280x852.jpg

Oliebollen & champagne zijn hét fameuze koppel met oud & nieuw. Feestelijk voor het oog maar dit stel vliegt elkaar regelrecht in de haren. Hoe kan dat? Nou, een gemiddelde champagne zit hoog in de zuren en is te droog van stijl om goed te matchen. Zeker met een laagje poedersuiker vraagt de oliebol om een extra zoetje. Deze zit doorgaans niet in champagne. Dit geldt overigens ook voor de meeste crémants en cava’s. Die oliebol wil helemaal geen wijn met verfijnde gistaroma’s zoals te proeven valt in champagne, hij maakt namelijk zelf al een flink gistbommetje. 

Aan de Clairette de Die voor de oliebollenkraam in Schiebroek

Tijd dat we voor de oliebol opkomen en de champagne redden! Wij bewaren een prachtige bubbel vanavond voor hét moment suprême en drinken bij die oliebol een wijn met een lief zoetje: een Clairette de Die. Deze wijn is minder droog (zeg maar gerust zoet) en is daardoor veel beter in staat om op te boksen tegen een zoete vette hap. Guilty pleasure? Absoluut! Dit is een no-nonsense wijn, maar geef toe, die oliebol heeft zelf ook weinig pretenties. Bijkomende voordelen zijn dat de clairette de die een relatief laag alcohol percentage heeft, vriendelijk geprijsd is en de kurk plopt nét zo hard met nieuwjaar! 

Waar is Clairette de Die te koop?

Wij drinken hier Clairette de Die (méthode dioise ancestrale) van het huis Cave Poulet et Fils, gekocht bij Odile Hemmen. Goed nieuws, dit type wijn is o.a. te koop bij HEMA en AH. Voor de budget bruisers hebben we hier nog 3 goede champagne alternatieven op een rij gezet.

Smaakt dit naar meer?
Volg ons op Instagram, Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief