fbpx
 

Chardonnay op terras van poffertjessalon

//winemugs.com/wp-content/uploads/2019/07/elly_vd_padt_winemugs_chardonnay-1280x851.jpg

Tijdens zonovergoten dagen jaagt Winemugs op Chardonnay Diva’s (bekijk de serie). Als je goed kijkt zie je ze óveral, gevierd en genietend spot je ze op het terras.  Zaterdag is er markt in Rotterdam. Terwijl we ploeteren met overvolle boodschappentassen wordt onze aandacht getrokken door ge-blingbling in onze rechterooghoeken. We zien Elly van der Padt schitteren op het terras van Poffertjessalon Seth. Haar sieraden weerkaatsen het zonlicht. Het glas lijkt overvol dus we schuiven aan bij de goedlachse blondine die zichzelf omschrijft als een fulltime levensgenieter. We drinken een glaasje van haar favoriete chardo mee. 

Niet moeilijk doen

De Rotterdamse Elly vertelt dat ze dagelijks te vinden is op het terras van Poffertjessalon Seth, recht tegenover de Markthal. “Ik drink Chardonnay,” vertelt ze zichtbaar trots wanneer we haar vragen wat ze in haar glas heeft. Elly: “Deze wijn smaakt hier gewoon altijd top.” Wat maakt de wijn zo’n topper? Elly: “Oh schat ik ben niet de moeilijkste niet. Overal waar wijn geschonken wordt, daar ben ik van de partij. Ik sta er bij mijn vrienden om bekend. Over de smaak van wijn moet je niet te moeilijk doen, dat interesseert me werkelijk geen ene f*ck. Als het niet lekker is, dan gooi je het gewoon weg toch?”

‘Over de smaak van wijn moet je niet moeilijk doen. Als het niet lekker is, dan gooi je het gewoon weg toch?!’

Aan de lijn

We zijn benieuwd hoe die chardonnay matcht met de poffertjes die bij de salon worden geserveerd maar daar komen we niet achter via deze stamgast, Elly is namelijk aan de lijn. Elly: “Ik eet geen poffertjes want ik ben flink afgevallen en dat moeten we zo houden.” Ze is duidelijk en herhaalt: “Ik kom hier voor de wijn.” Elly lijkt wat verbaasd als we opmerken dat er ook sémillon in de wijn blijkt te zitten en het dus geen 100 procent chardonnay wijn is. De wijn oogt fris dankzij de groengele kleur. Het is een volle Australische blend met kruidige tonen dankzij de lichte houtrijping. Online wordt de wijn  omschreven als ultieme wijn bij vis. Durf jij de combinatie aan met poffertjes?

Wijn in het glas: Two Princes, Reserve Sémillon,Chardonnay 2016

Smaakt dit naar meer? Volg ons op Instagram, Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsbrief