fbpx
 

RYPP: Sassicaia: 2 druppels voor 10 euro


//winemugs.com/wp-content/uploads/2019/06/Henriette_Job_Claus_P6010044-1280x853.jpg

Henriette & Job zijn fanatieke wielrenners. Niets beter dan een hele dag buiten zijn, fietsen en de dag eindigen met een glaasje wijn, toch? De rasechte Limburger Job kocht onlangs een flesje bubbels van Hoeve Nekum (waarvan wij de wijnen serveerden op RYPP Wijnfestival) voor zijn schoonmoeder, de moeder dus van Henriette. Het cirkeltje is rond, redenen genoeg om mee te strijden voor het wijnzinnige verblijf in Zuid-Limburg!

Roadtrip Toscane

Het stel ontmoette elkaar in de zomer van 2017. In 2018 gingen ze voor het eerst samen op vakantie: een roadtrip door Toscane. Henriette: “Er was weinig budget voor een huurauto, dus dat werd passen en meten gezien de lengte van Job (1.99 mtr). Het werd een felblauw wagentje, krap maar gezellig!” Ze waren vastberaden om de beste Super Tuscans te proeven en gingen op advies van vrienden naar Bolgheri.

1/8ste glas Sassicaia

Job: “In Bolgheri kwamen wij bij een hele bijzondere osteria. De lekkerste Italiaanse delicatessen: kaas, vlees en natuurlijk fantastische wijnen (!). Er was bizar veel keuze; we kozen voor kwaliteit boven kwantiteit. We vielen voor de Sassicaia uit 2014. We kenden de wijn van naam, maar veel wisten we er niet van. Ons budget gunde ons niet meer dan 1/8ste glas, die we samen deelden.” Sassicaia is een van de meest gezochte wijnen ter wereld. Het is een DOC wijn die enkel gemaakt is van Franse druiven: cabernet sauvignon en cabernet franc. Dus geen sangiovese, maar een wijn geïnspireerd op een Bordeaux-blend. Een groot succesverhaal volgde. De prijs per fles begint rond de honderd euro en loopt flink op. Tenuta di San Guido is het enige wijnkasteel dat deze wijn mag maken. Leer er hier meer over. 


De smaak van een Sassicaia 2014

Henriette: “Omgerekend hadden we voor zo’n tien euro twee druppels wijn, maar het was subliem. De smaak is erg moeilijk te beschrijven. Hij was kruidig en fruitig tegelijkertijd. Het karakter was heel aards en super complex. De afdronk leek wel dagen te duren. We waren hier erg van onder de indruk en zullen de smaak en de geur nooit vergeten.”

Ook geweldig en… betaalbaar

Gelukkig hebben Henriette en Job ook een tip die iets vriendelijker is voor de portemonnee. Job: “Ga zeker naar Poggio Antico in Montalcino. We hadden hier een geweldige ervaring: een warm ontvangst, uitleg, vijf geweldige wijnen en hele fijne sfeer. Henriette: “We proefden verschillende brunello’s met moderne accenten, echt fenomenaal!”

Bonus: Als Henriette en Job het wijnzinnige verblijf in Zuid-Limburg winnen, beloven ze een uitgebreid fotoverslag van hun CO2-vrije wijntour op de fiets!

Gun jij deze wijnlovers het Wijnzinnige verblijf in Zuid-Limburg? Like, share, plaats een comment etc. bij de post op Facebook en of Instagram