fbpx
 

Bordeaux bloopers met levensgenieters

//winemugs.com/wp-content/uploads/2020/10/cas_ria_winemugs_colaris_bordeaux-1280x852.jpg

Kas Draaijer (links op de foto) staat te glunderen op de proeverij van Wijnhandel Léon Colaris; een importeur én wijnwinkel in Weert. Het glas is duidelijk half vol vandaag. Hij vermaakt zich zichtbaar met zijn vrouw Ria en het bevriende stel Henk en Anky. We vermoeden dat we te maken hebben met een doorgewinterde levensgenieter gelet op zijn prethoofd en vrijetijdsjeans. En zo te horen heeft hij een flinke wijnkennis waarmee hij menig onwetende omstander op dit soort ‘wijnevents’ knikkende knieën bezorgt, bewust of onbewust.

We spreken Kas aan: ‘Bent u een Bordeaux-drinker? Hij glundert en met ondeugende lach en licht corporaal accent antwoordt hij: “Uiteraard”. We praten verder. “Mijn vrouw en ik hebben een verkeerde start gemaakt. Vroeger werkte Ria bij Unilever. Via Unilever Export kon zij als jonge medewerker wijn bestellen. Zo kregen wij wijnen in huis van Canon La Gaffelière en Château du Tertre; prachtige wijnen waar je op dit moment eigenlijk alleen maar van kan dromen.” De châteaux die Kas noemt zijn gevestigd in de Bordeauxstreek; een van de meest klassieke wijnstreken van Frankrijk met zeer prestigieuze wijnhuizen.

colaris_domaine-du-salvard-delaille-2019-cheverny-blanc

Habbekrats

“We kochten dat spul voor een habbekrats,” vertelt hij enthousiast. “De wijnen arriveerden in kistjes bij ons thuis. Met nul verstand van wijn ging zo’n ding natuurlijk direct open, de fles haalden we eruit en bij het eerstvolgende borrelmoment werd ‘ie open getrokken. Wisten wij veel dat we die wijnen eerst 12 tot 15 jaar hadden moeten laten liggen (!), dan hadden we er écht van kunnen genieten.” Hij lacht er nog steeds heel hard om. “Ach, ook toen genoten we ervan, maar op een hele andere manier. Wij zijn inmiddels ook een paar jaar ouder geworden en hebben veel geleerd.”

Proeven & ontdekken

“Ik ben een groot deel van mijn leven expat geweest, we woonden o.a. in Hong Kong en Zuid-Amerika. Nu ik gepensioneerd ben genieten we fulltime van het leven. Wijnen uit Bordeaux vind ik top en rode Italiaanse wijnen vind ik ook geweldig! Zo’n drie tot vier keer per jaar ga ik met vrienden naar de Loire. Wijnhuizen bezoeken en veel proeven: heerlijk! Deze Loire wijn ontdekten wij vandaag bij Colaris. Het bewijs dat goede wijn niet persé duur hoeft te zijn. Altijd verder kijken dan je neus lang is.”

Wijn: Domaine du Salvard Delaille, Cheverney Blanc 2019 is verkrijgbaar bij Colaris

Smaakt dit naar meer?
Volg ons op Instagram, Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Instagram
YouTube
Facebook